کانون گفت‌وگو برای گسترش و ترویج دیالوگ فعالیت می‌کند.

گفت‌وگوی میان ادیان برای حفظ صلح و آرامش جهانی ضروری است

آلن دیکر هاینه، رئیس کلیسا در فیلیپین گفت‌وگوی میان ادیان را یک ضرورت مهم برای حفظ صلح و آرامش در جامعه جهانی دانست.

ایرنا نوشت: نشست بررسی گفت‌وگوی ادیان و نقش مذهب در جامعه با بازخوانی متن نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر با حضور نمایندگان کلیساهای مختلف فیلیپینی در مانیل برگزار شد و شرکت کنندگان بر ضرورت تداوم این گفت وگوها به منظورگسترش صلح و آرامش در جهان تاکید کردند.

نشست مشترک کلیسای کاتولیک، کلیسای اوانجیلست فیلیپین و کلیسای مورمون‌ها (کلیسای عیسی مسیح منجی آخرالزمان) شعبه فیلیپین و راه کارهای گفت‌وگوی بین ادیانی و همچنین تفاوت رژیم صهیونیستی با دین یهود و بحران‌های موجود در جوامع دینی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل برگزار شد.

اسقف سزار پونزلان هماهنگ کننده امور گفت‌وگو میان ادیان اتحادیه جهانی اوانجلیکا , آلن دیکر هاینه  Alen deiker hayne رئیس کلیسای عیسی مسیح (ع) منجی آخر الزمان با قریب به یک میلیون پیرو در فیلیپین، دکتر تی موتیو جنر Ti Muotyo jener رئیس حوزه الهیات آسیایی دانشگاه سنتا توماس، دکتربای بادو Baybado عضو هیئت علمی دانشگاه سنتا توماس در این نشست در محل رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مانیل شرکت کردند.

حجت الاسلام عبدالحسین خسرو پناه در این نشست در سخنانی ضمن طرح موضوع ضرورت گفت‌وگو میان ادیان در شرایط کنونی بین المللی گفت: همگی ما در یک کشتی به نام دین نشسته ایم و هر گونه صدمه ای به این کشتی سبب غرق شدن ما در این آب های متلاطم خواهد شد.

وی افزود: امروزه سکولاریسم و اومانیسم به گونه ای افراطی درصدد ضربه زدن به دین هستند و ادیان باید با هم همکاری کنند.

خسرو پناه گفت: بحران‌های زیادی مانند بحران هویت، خانواده و محیط زیست وجود دارد اما دو بحران مهم عقل و ایمان و سیاست تبعات گسترده منفی در جهان داشته است.

وی توضیح داد: بحران اول این است که انسان امروز فکر می کند که باید یکی از دو موضوع عقل یا ایمان را انتخاب کند لذا برخی دنبال دانش هستند و برخی به دنبال ایمان هستند اما به نظر ما این دو با هم جمع می شوند. لذا من از امام علی و از کتاب نهج البلاغه پاسخ این سوال را به شما می دهم و به شما بردران دینی خودم پیشنهاد می کنم که کتاب نهج البلاغه را حداقل یکبار بخوانید این کتاب حاوی مطالب بسیار ارزنده ای از امام اول ماست.

خسروپناه در ادامه نامه ۵۳ امام علی(ع) به مالک اشتر را در پاسخ به بحران سیاست بازخوانی کرد. او گفت حدیثی از امام علی(ع) و پیغمبر(ص) هست که می فرماید با عمل مردم را به سوی خود جذب کنید.

آلن دیکر هاینه  Alen deiker haine در این اجلاس به نمایندگی از کلیساهای شرکت کننده در سخنانی گفت: این مطالب برای من بسیار جالب بود این چالشی است که در سراسر جهان به ویژه در مورد سکولاریسم دیده می شود و این جریان تلاش می کند تا صدای دین را خفه کند و این خیلی خطرناک است زیرا بسیاری از جوامع و خانواده ها به همین دلیل از هم پاشیده است.

وی همچنین گفت‌وگوی میان ادیان را یک ضرورت مهم برای حفظ صلح و آرامش در جامعه جهانی دانست.

محمد جعفری ملک رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین نیز در این نشست در سخنانی در مورد حضرت مریم (س) در قرآن گفت: تنها سوره قرآن کریم که به نام یک بانو نام گذاری شده است سوره حضرت مریم (س) است.

وی افزود: آنچه سبب دوری ادیان از هم می شوند سیاست و اقتصاد است و همین نشست ها سبب از بین رفتن غبار موجود بین ادیان خواهد شد.

رایزن فرهنگی ایران گفت: در سال گذشته شاهد بودیم که گروه تروریستی داعش در فیلیپین هم به مسیحیان و هم به مسلمانان حمله کردند. در مراوی در جنوب فیلیپین شاهد بودیم که هم کلیسا و هم مسجد از حمله گروه های افراطی و تروریستی مصون نماندند.

وی با اشاره اینکه یک موضوع تفرقه افکنانه زیاد مطرح می شود و آن مخالفت ایرانیان و شیعیان با یهود و یهودیان است که توسط رسانه های غربی به آن دامن زده می شود، اما این موضوع واقعیت ندارد.

جعفری ملک گفت: در ایران تمامی پیروان ادیان مختلف در صلح و آرامش با یکدیگر زندگی می کنند و کلیسای مسیحیان ایران در اصفهان از زیباترین کلیسا‌هاست که در فیلیپین شبیه به آن از نظر زیبایی وجود ندارد.

وی افزود: همه ادیان برای ما محترم هستند و تمامی اقلیت های دینی در مجلس ایران نماینده دارند و مخالفت جمهوری اسلامی ایران با صهیونیست‌ها و رژیم اشغالگر قدس موضوع متفاوتی است.

جعفری ملک تاکید کرد: جنایت صهیونیست ها علیه یهودی ها نیز به طور مستمر در جریان است و دقیقا مانند جنایت گروه تروریستی داعش بر علیه مسلمانان می باشد، بنابراین جمهوری اسلامی ایران ضمن پذیرش دین یهود به عنوان یکی از ادیان ابراهیمی تاکنون گفت‌وگوهای متعددی با جامعه یهود داشته است و مخالفت با رژیم اشغالگر قدس با این موضوع کاملا متفاوت و جداست.

این نشست با طرح موضوعات مشترک مورد نظر طرفین به صورت پرسش و پاسخ به منظور تبادل نظرادامه یافت و در پایان نیز به هر یک از شرکت کنندگان یک جلد نهج البلاغه با ترجمه انگلیسی اهدا شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.