کانون گفت‌وگو برای گسترش و ترویج دیالوگ فعالیت می‌کند.

قرآن ما را به گفت‌وگوی نیکو با دیگر ادیان دعوت می‌کند

 عضو هیئت علمی دانشگاه مفید با اشاره به منطق مجادله احسن قرآن کریم در گفت‌وگو با ادیان دیگر گفت: قرآن ما را به گفت‌وگوی نیکو و عالی با دیگر ادیان دعوت می‌کند و در ادامه نحوه گفت‌وگو را به ما می‌آموزد و اینکه بر مشترکات مانند خداوند واحد تکیه کنیم.

به گزارش شفقنا، دکتر حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی در جلسه نقد کتاب «بررسی متنی و سندی متون مقدس یهودی – مسیحی»  در سخنانی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم به منطق این کتاب آسمانی در خصوص حقیقت جویی اشاره کرد و گفت: قرآن کریم به ما می‌گوید دنبال حقیقت جویی باشیم نه دنبال ایراد و اشکال گرفتن از کتب پیشین. در پی پیداکردن نقاط ضعف و برجسته کردن آن نباشیم بلکه همواره دنبال پیدا کردن حقیقت باشیم.

او با اشاره به آیه «لا تجادلو اهل الکتاب الا بالتی هی احسن» افزود: قرآن کریم ما را به گفت‌وگوی نیکو و عالی با دیگر ادیان دعوت می‌کند و در ادامه نحوه گفت‌وگو را به ما می‌آموزد و اینکه بر مشترکات مانند خداوند واحد تکیه کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه مفید با اشاره به روش خود در نوشتن این کتاب بیان کرد: در این کتاب سعی کردم بر اساس این آیه پیش بروم و کتب مقدس پیشین را تائید کنم و به بررسی آنها با این نگرش بپردازم.

او در ادامه با اشاره به تالیف کتاب یهودیت در سال ۸۲ گفت: این کتاب را در همان سال به انجمن کلیمیان تهران برای بررسی و نقد ارائه کردم که بعد از مدتی نامه ای محترمانه و منتقدانه از سوی این انجمن به دستم رسید که بنده در مقاله‌ای این ایرادات را یا پاسخ داده و یا اصلاح کردم.

سلیمانی با بیان اینکه بحث و گفت‌وگوی آزاد، جامعه را به رشد و تکامل می‌رساند و بر آگاهی می افزاید، گفت: اگر بخواهیم اسلام را معرفی کنیم و دغدغه ما اسلام باشد باز باید ادیان دیگر را دقیق و درست معرفی کنیم.

او با ذکر این مطلب که قرآن ادیان پیشین را تصدیق کرده است، گفت: اگر من نشان دهم که متون پیشین یک‌دست سیاه است، به قرآن کریم اشکال وارد کرده‌ام.

مولف کتاب ادامه داد: ۶ دلیل محکم دارم و در کتاب هم آورده‌ام، متونی که قرآن آنها را تصدیق کرده همین متون فعلی است که البته علامه طباطبایی هم فرموده است متونی که قرآن بر آن صحه گذاشته همین متون است که در زمان پیامبر اکرم(ص) بوده و امروز هم در دسترس ماست.

او بیان داشت: قرآن کریم می‌فرماید ما برای هر قومی و هر گروهی پیامبر فرستادیم، باید آثار اینها باید باقی مانده باشد یا در جای دیگر می‌فرماید که ما همه را هدایت کردیم، باید آثار این هدایت به گونه‌ای مانده باشد.

سلیمانی تصریح کرد: اگر بگوئیم هرآنچه در کتب دیگر آمده همه باطل محض است در کلام خود مشکل پیدا می کنیم و لذا معتقدم نه تنها با این منطق، کسی نباید با یهودیت و مسیحیت روبرو شود چون قرآن کریم آن را تصدیق کرده و لذا یک متکلم اگر با این منطق برخورد کند، خلاف قرآن عمل کرده و قرآن را با مشکل روبرو می‌کند بلکه متون ادیان دیگر هم که هم‌خانواده اسلام نیستند اگر کسی اینگونه با آنها برخورد کند، باز هم خلاف قرآن انجام داده است.

او تصریح کرد: در این کتاب در عین اینکه از اندیشه‌های جدید تاثیر پذیرفتم اما مدعی هستم که منطق قرآن کریم این است که حتی وقتی با مشرکان حجاز روبرو می‌شود، آنها را یک‌سره کافر محض نمی‌خواند و در ۶ آیه بر نقاط مثبت مشرکین تاکید می‌کند از جمله می فرماید: اگر از این مشرکان بپرسیم که چه کسی آسمان و زمین را خلق کرده، می گویند«الله».

استاد دانشگاه مفید توجه به نقاط مثبت را منطق قرآن کریم در مواجهه با ادیان و مکاتب و گروه‌ها دانست و گفت: انسانیت ما در صورتی محقق می شود که به حقیقت گردن بنهیم و مقدمه آن این است که انسان به دنبال حقیقت باشد و دغدغه آن را داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.