گفتوگو با شنوندهای امین برای کاهش آسیبهای پس از طلاق
متن زیر بخشی از مقاله «مردها رویینتن نیستند» نوشته محمد ترکمان است که در مهر 1394 در نودویکمین شماره از ماهنامه «سپیده دانایی» منتشر شده است. در این مقاله راهکارهایی برای بهبود وضعیت مردانی ارائه شده که پس از طلاق دچار آسیبهای روحی شدهاند. به باور نویسنده این متن، گفتوگو با یک شنونده امین میتواند از مشکلات آسیبهای پس از طلاق بکاهد.
گرچه مردان مانند زنان از آسیبهای بعد از طلاق رنج میبرند اما متاسفانه به دلیل نگرشهای جامعه و باورهای اطرافیان، حمایت بسیار کمتری از زنان دریافت میکنند. دیگران دائما انتظار دارند که مردها سریع سازگار شوند و هیچ رنجی را متحمل نشوند.
ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن، ضعیف جلوه داده شدن، تحقیر و شماتت دیگران، نگرانی از درک نشدن، تمایل به حرف نزدن و بسیاری از دلایل دیگر نیز باعث میشود خود مردان هم برای حمایت گیری تعلل کنند؛ به طوری که زنان مطلقه بسیار بیشتر از مردان مطلقه به جلسات مشاوره مراجعه میکنند یا از دوستان خود درخواست کمک دارند. این فرآیند کار را برای سازگاری مردان بعد از طلاق سختتر میکند؛ بنابراین پیشنهاد میدهیم:
در مورد طلاق خود فکر کنید
نیازی به انکار و سرکوب افکارتان نیست. از فکر کردن در مورد طلاق فرار نکنید. لازم است زندگی قبلی خود را به خوبی تحلیل کنید و مسئولیت رفتارها و احتمالا اشتباهات خود را بپذیرید. این کار هم میتواند به سازگاری کمک کند و هم شما را برای زندگی بعدی آماده کند، زیرا اگر نقصهای گذشته را بررسی نکنید و دائما تمام مشکل را به گردن همسرتان بیندازید، کار برایتان خیلی سخت میشود.
با یک نفر حرف بزنید
پیدا کردن شخصی هم دل و امین که بتوانید با او گفتوگو کنید و ناراحتیهای خود را بیان کنید، بسیار موثر است.
تعاملهای خودتان را حفظ کنید
شاید نگرانی از سین جیم کردن اطرافیان و ترس از سرزنش و قضاوت باعث شده که تنهایی را انتخاب کنید و تعاملات خانوادگی خود را محدود کنید. این کار احساس غمگینی و طرد شما را بیشتر میکند.
لازم است تعاملات خانوادگی خود را مانند سابق حفظ کنید و فعالیتهای اجتماعی مانند بیرون رفتن با دوستان و… را از سر بگیرید. البته داشتن کلام قاطعانه و محترمانه مبنی بر این که مایل نیستید توضیحی بدهید، در زمانی که دیگران شروع به پرسوجو میکنند، نگرانی شما را کمتر میکند.
فعال باشید
چند فعالیت مفید مانند باشگاه رفتن، کلاس آموزشی، فعالیت خیرخواهانه و… می تواند به شما دوباره حس ارزشمندی و مفید بودن بدهد. البته در انجام این فعالیتها افراط نکنید و مراقب هزینههایی که میکنید باشید تا بعدا دچار بحران مالی نشوید.
برای ازدواج مجدد صبر کنید
شما نیاز دارید که بحران طلاق را به خوبی پشت سر بگذارید و خود را تیمار کنید تا بتوانید وارد بُعد جدیدی از زندگی شوید. این فرآیند نیازمند زمان است و ازدواج مجدد بلافاصله بعد از طلاق، احتمال شکست زیادی دارد و شما را بیشتر آشفته میکند، پس صبر کنید تا زمانش برسد.
از مشاوره کمک بگیرید
مشاور میتواند به شما در پذیرش راحتتر طلاق و سازگاری بعد از آن بسیار کمک کند. همچنین اگر فرزندی از همسر سابق خود دارید یا مایل به ازدواج مجدد هستید، مشاوره در این زمینهها هم میتواند کمک زیادی کند.