نشست آموزش گفتوشنودی اصلها و رسمها
کانون گفتوگو با همکاری موسسه مهدوی و صفحه معلم یادگیرنده مادامالعمر به مناسبت هفتهی معلم نشست آموزش گفتوشنودی اصلها و رسمها را برگزار میکند.
این نشست در تاریخ سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ساعت ۱۶:۳۰ لغایت ۱۸:۳۰ و با تسهیلگری دکتر فاطمه زهرا احمدی در محل موسسه آموزش نیروی انسانی شهید مهدوی واقع در هفت تیر، مفتح جنوبی، خیابان شهید شیرودی پلاک ۱۳ طبقه دوم برگزار می شود.
دکتر فاطمه زهرا احمدی، دکتری برنامهریزی درسی، عضو هیئت علمی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و برنده جایزه معتبر Maternal Health Visionary از دانشگاه هاروارد، از چهرههای برجسته در حوزه آموزش گفتوشنودی است.
او از شاگردان مستقیم دکتر جین وِلا، نظریهپرداز برجسته یادگیری مبتنی بر گفتوشنود، بوده و در سال ۱۳۹۶ کتاب تأثیرگذار «شنیدن: درآمدی بر تدریس» نوشته دکتر وِلا را به فارسی ترجمه کرده است.
دکتر فاطمه زهرا احمدی:
✳️بهار ۱۳۸۹ دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی بودم.
✳️کتابی از جین ولا پیدا کردم که تأثیر ژرفی بر ابعاد مختلف زندگی من گذاشت. آن زمان یکی از پیشگامان برجسته سلامت مادران در یک رقابت بینالمللی به نام «مادران سالم، جهانی پایدار» بودم که از طرف کارگروه ارتقای سلامت مادران در دانشگاه هاروارد و بزرگترین سازمان کارآفرینی در جهان به نام آشوکا برگزار شده بود.
✳️خود را برای سفر به آفریقا و عملیاتیکردن ایده پیشنهادیام كه ريشه در انديشههاي پائولو فریره داشت، آماده میکردم. مسیری که باید برای ایدهام طی میکردم هنوز در هالهای از ابهام بود و در کمال تعجب دیدم این مسیر به روشنی در گفتارهای مختلف کتاب جين ولا به تصویر کشیده شده است.
به محض رسیدن به آفریقا با جین ارتباط برقرار کردم و از آن لحظه تا امروز (بهار 1404) او یکی از صمیمیترین دوستان و متعهدترین استادان من بوده است.
✳️اثربخش بودن کاربست آموزش گفتوشنودی در ارتقای سواد سلامت زنان و پزشکان و ماماهای اوگاندایی و همچنین یافتههای پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری همواره مرا مصمم کرده است تا آموزش گفتوشنودی را راه و رسم حرفهای خود کنم و فرایند یادگیری را برای یادگیرندگان حوزههای گوناگون اثربخش و البته لذتبخش سازم.
✳️سیستم آموزش گفتوشنودی ولا سیستمی است که تاکنون در شصت کشور جهان به کار بسته شده و پیامدهای موفقیتآمیزی داشته است. در این سیستم قلمروهای مختلف برنامه درسی، طراحی آموزشی و فلسفه تعلیم و تربیت با هم یکپارچه شدهاند تا آموزش در عرصه کاربست موفق عمل کند و به حل مسائل و دشواریهای عملیِ موجود در جامعه نائل آید.
این سیستم چهار رکن اساسی دارد که عبارتاند از:
۱. آمادهسازی (نیازسنجی و منابعسنجی یادگیری + هشت گام طراحی)
۲. تصمیمگیریهای مبتنی بر اصول (اصلها و رسمها)
۳. فرایند (تکالیف یادگیری)
۴. اثبات یادگیری در عمل (نشانههای ارزشیابی)
📌در اين نشست قصد داريم بر يكي از اين اركان اساسي يعني اصل ها و رسم ها بپردازيم.
📌در نقش يك معلم تسهيلگر در فرايند يادگيري، بارها و بارها در موقعیتی قرار میگیریم که باید تصمیمگیری کنیم. پیروی از اصلها و رسمهای آموزش گفتوشنودی کمک میکند تا بتوانیم تصمیماتي آگاهانه بگیریم. این اصلها و رسمها عبارتاند از:
استفاده از پرسشهاي باز/ برقراری رابطه سالم/ ايجاد احساس امنیت/ توالی و تقویت/ پراکسیس (کنش آمیخته با تأمل)/ احترام به يادگيرنده به عنوان تصميم گيرنده/ بهکارگیری ایدهها/ دل خاستهها/ و کنشها: تمركز بر جنبههای شناختی، عاطفی، و رفتاری یادگیری/ فوریت و تناسب/ روشنی (وضوح) نقشها /کارگروهی/ درگیر شدن (مشاركت فعال در فرايند يادگيري)/ پاسخگو
حضور در این نشست با ثبت نام برای عموم آزاد است.