کانون گفت‌وگو برای گسترش و ترویج دیالوگ فعالیت می‌کند.

گزارش نشست آموزش گفت‌وشنودی اصل‌ها و رسم‌ها

نشست آموزش گفت‌وشنودی اصل‌ها و رسم‌ها سه شنبه ۱۶ اردیبهشت در جمع تعدادی از معلمان، تسهیلگران گفت‌وگو و علاقمند به حوزۀ آموزش برگزار شد.

در ابن نشست دکتر فاطمه زهرا احمدی بر اصل‌ها و رسم‌های آموزش گفت‌وشنودی براساس تعالیم جین ولا تمرکز کرد.

ایشان پیش از جلسه فهرست مختصر و مفصلی از اصل‌ها و رسم‌های آموزش گفت‌و‌گویی در اختیار حضار قرار داده بود تا مطالعه کنند.

آنچه در این نشست گذشت:
در ابتدای نشست شرکت‌کنندگان خود را معرفی کردند؛ چراکه آشنایی با هم بخش مهم و جدایی‌ناپذیر از کارگاه‌های گفت‌و‌گو و آموزش گفت‌و‌گویی است.

سپس از شرکت‌کنندگان خواسته شد با تامل بر یک تجربه تسهیل‌گری یا تدریس خود در گذشته، موقعیتی را به یاد آورند که در آن فضای یادگیری زنده و پویا و سرشار از روابط انسانی بوده است. سپس با هم‌گروهی خود بگویند که در آن موقعیت چه چیزهایی در رفتار و نگرش اعضای رابطه متفاوت بوده؟ گفت‌و‌گو چه نقشی داشته است؟ چه چیزی گفته یا شنیده شده که آن موقعیت را ممتاز و متفاوت کرده است؟‌
از شرکت‌کنندگاه خواسته شد تا پس از گفت‌و‌گو در این خصوص، نقاط مشترک تجربه‌های خود را بیابند و مرور کنند تا به الگویی از یک «موقعیت زنده و یادگیرنده» برسند و به تدریج کشف کنند که چه چیزهایی باعث زنده شدن آن موقعیت شده است.
گروه‌ها از این تمرین گزارش دادند.

سپس، از گروه‌ها خواسته شد تمرین زیر را انجام دهند:‌
تصور کنید نهادی بین‌المللی و معتبر رقابتی جهانی برگزار می‌کند و به دنبال ایده‌هایی است تا بر اساس آن اصل‌ها و رسم‌های آموزش گفت‌و‌شنودی را بتوان در محیط‌های گوناگون مانند مدرسه و دانشگاه و کتابخانه و… به شکل واقعی اجرا کرد.
از گروه‌ها خواسته شد تا تصور کنند باید در این رقابت شرکت کنند و در قالب یک سخنرانی سه دقیقه‌ای ایده خود را ارائه دهند.
گروه‌ها پس از مشورت و همفکری به ارائه ایده خود پرداختند.

از میان اصل‌ها و رسم‌های آموزش گفت‌و‌شنودی می‌توان به مواردی چون استفاده از پرسش‌های باز، برقراری رابطه سالم، توالی و تقویت، احترام و پاسخگو بودن اشاره کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.