کانون گفت‌وگو برای گسترش و ترویج دیالوگ فعالیت می‌کند.

ترویج صلح و اعتدال، اولین گام برای یکپارچگی در جوامع چند مذهبی است

پیروان ادیان مختلف شرکت کننده در کنفرانس بین المللی «میانه روی در جوامع چند مذهبی؛ به سوی صلح و هماهنگی» در مالزی بر گفت‌وگوی میان ادیان و مذاهب تاکید کرده و اعلام کردند اقدامات تروریستی ربطی به مذهب ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کانون گفت‌وگو به نقل از ایرنا، کنفرانس بین المللی «میانه روی در جوامع چند مذهبی؛ به سوی صلح و هماهنگی» روز سه شنبه هفتم فروردین با حضور برخی مسئولان مالزی، تعدادی از پیروان و محققان مختلف مذهبی از جمله اسلام، مسیحیت، بودایی و گروه‌های فعال مدنی در موسسه «درک اسلامی مالزی (آیکیم)» در کوالالامپور برگزار شد.

معاون نخست وزیر مالزی در سخنانی در افتتاحیه این مراسم از همه پیروان میانه رو ادیان مختلف خواست تا رهبری جهان را که اکنون توسط افراط گرایان و بنیاد گرایان تهدید می شود، برعهده بگیرند.

احمد زاهد حمیدی معاون نخست وزیر مالزی افزود: تمام افراد معتقد میانه رو در میان مذاهب باید صلح و عملگرایی را در دستور کار خود قرار داند و افراط گرایان و بنیادگرایان را به حاشیه برانند. افراط گرایی و بنیادگرایی هیچکدام حمایت مذهبی و فرهنگی ندارند. اینها بیماری هایی هستند که جوامع را دچار تجزیه و تخریب می کنند.

احمد زاهد حمیدی گفت که ترویج صلح و هماهنگی از طریق اعتدال، اولین گام مهم برای میل به یکپارچگی و هماهنگی در جوامع چند مذهبی و چند فرهنگی است.

این مقام مالزیایی گفت از دیدگاه مالزی گفت‌و‌گو بهترین مکانیسم برای تقویت درک و احترام متقابل است.

«پاتریک مکلنرنی» کشیش و رئیس مرکز روابط مسلمانان و مسیحیان در استرالیا به عنوان یکی از سخنرانان این کنفرانس گفت: این موضوع مهم است که بدانیم اکثر اقدامات تروریستی که درجهان انجام می شود توسط جدایی طلبان، نژادگرایان و منفعت طلبان اقتصادی و سیاسی انجام می شود و این حوادث هیچ ارتباطی به مذهب ندارد.

این کشیش مسیحی گفت: به طور مثال طی سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ حدود ۷۴۶ مورد حملات تروریستی در اروپا رخ داده است که فقط هشت مورد آن با مذهب ارتباط داشته است یعنی چیزی کمتر از یک درصد.

وی با تاکید بر گفت‌وگوی میان مذاهب مختلف از جمله اسلام و مسیحیت توضیح داد: ریشه های جمعیتی در استرالیا اکثرا به دیگر کشورها برمی گردد و تنوع جمعیتی و نژادی در این کشور بیش از ۲۰۰ مورد ثبت شده است.

این کشیش استرالیایی گفت: تنوع زبان نیز در میان استرالیایی ها بسیار زیاد است به گونه ای که بیش از ۳۰۰ زبان مختلف درمیان مردم استرالیا وجود دارد و همچنین افزون بر ۱۰۰ مذهب نیز به ثبت رسیده است.

وی گفت: اگرچه حدود ۵۲ درصد از مردم استرالیا را مسیحیان تشکیل می دهند اما برای این کشور که دارای تنوع زیاد مذهبی، جمعیتی و زبانی است، گفت‌وگو میان مذاهب و جوامع مختلف یک ضرورت است.

دکتر آشام احمد یکی از محققان علوم دینی، قانون و سیاست نیز در این کنفرانس گفت: میانه روی بار معنایی عدالت را به همراه خود دارد و عدالت به دانش اشاره دارد زیرا بدون وجود دانش افراد نمی توانند عادل باشند و یا در موقعیت درست قرارگیرند.

وی افزود: مطالعات نشان می دهد که در اسلام، ابتدا دانش و آگاهی مطرح است و بعد تعهدات مطرح می شود و هدف غایی اسلام میانه روی و عدالت است.

این محقق علوم دینی در مالزی گفت: اکنون مهمترین تهدید جوامع برخوردار نبودن از دانش و آگاهی صحیح و تحریف واژه ها توسط افراط گرایان است. افراط گرایان با تحریف واژه ها سبب ایجاد فساد در جوامع می شوند که این امر بسیار خطرناک است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.