کانون گفت‌وگو برای گسترش و ترویج دیالوگ فعالیت می‌کند.

فاطمه صدرعاملی: امام موسی صدر گفت‌وگو را در عمل دنبال می‌کرد

فاطمه صدرعاملی در نشست امام موسی صدر از نمایی نزدیک‌تر گفت که گفت‌وگو از نظر امام صدر ارزش هستی‌ شناختی دارد و به همین دلیل است که زندگی امام صدر نیز بر پایه و روش گفت‌وگویی بنا شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کانون گفت‌وگو، نشست «امام موسی صدر از نمایی نزدیک‌تر» به مناسبت سی‌ونهمین سالگرد سخنرانی امام موسی صدر در کلیسای کبوشیین در قالب خطبه موعظه آغاز روزه مسیحیان، عصر شنبه 28 بهمن ۱۳۹۶ برگزار شد.

در این نشست که به همت خانه شهریاران جوان برگزار شد، فاطمه صدرعاملی، خواهرزاده امام موسی صدر و عضو هیئت مدیره کانون گفت‌وگو سخن گفت.

امام موسی صدر گفت‌وگو را فراتر از حرف دنبال می‌کرد

فاطمه صدرعاملی در این نشست به بیان خاطرات خود از امام موسی صدر برای حاضران پرداخت و در ادامه نیز از اهمیت ترویج گفت‌وگو در جامعه صحبت کرد. وی در بخشی از سخنان خود درباره چرایی تاسیس کانون گفت‌وگو در ایران، گفت: اعضای خاندان صدر همه علاقه‌مند به خدمت به کشور خود هستند. شرایط زمانی نیز زمینه را برای خدمت بنده مهیا کرد. از زمانی که در آلمان بودم برای بهبود روابط بین آلمانی‌ها و مسلمان‌ها، بویژه ایرانی‌ها می‌کوشیدم و سعی در ایجاد گفت‌وگو بین آنها داشتم.

وی افزود: از نظر امام موسی صدر گفت‌وگو در ذات خود یک ارزش هستی‌شناختی دارد. امام صدر خود به ذات اهل گفت‌وگو است و دیالوگی زندگی می‌کرد. به تاسی از زندگی امام موسی صدر ما نیز به این نتیجه رسیدیم که صرفا بیان خوب و نیک بودن گفت‌وگو مهم نیست و باید گفت‌وگو را آموزش داد. به همین دلیل ما روش کارگاهی آموزش گفت‌وگو را به ایران آوردیم که تاکنون تاثیرگذار بوده است. امام موسی صدر نیز بارها بیان کرده که باید گفت‌وگو را فراتر از حرف دنبال کرد.

صدرعاملی در ادامه درباره تفاوت گفت‌وگو با صحبت کردن‌های روزمره نیز اشاره کرد: واژه گفت‌وگو در زبان فارسی تمام بار معنایی را که «دیالوگ» با خود به همراه دارد، نمی رساند. در دیالوگ نوع ارتباط انسان‌ها با همدیگر مهم است و نه صرفا صحبت کردن. در گفت‌وگوی واقعی ما همدیگر را می‌فهمیم و سطح شعورمان را بالا می‌بریم.

عضو هیئت مدیره کانون گفت‌وگو همچنین فواید آموزش گفت‌وگو را نیز توضیح داد: ما اگر آموزش ببینیم متوجه خواهیم شد که در اکثر مواقع در گفت‌وگو پیش‌داوری داریم و این مانع از گفت‌وگوست. می‌توان با گفت‌وگو ارتباط واقعی بین انسان‌ها را به‌وجود آورد، ارتباط که در آن انسان‌ها همدیگر را بفهمند. متاسفانه اکنون اوضاع اجتماعی کشور ما خوب نیست و حتی نهادهای خیریه هم از همکاری و تعامل اجتماعی با هم عاجزند و مدام می‌خواهند حرف خود را به پیش ببرند.

مترجم کتاب «باهم اندیشیدن: راز گفت‌وگو» در ادامه گفت‌وگو را با «تقوا» برابر خواند و گفت: «تقوا» را مواظبت کردن از خلقت خداوند ترجمه کرده‌اند. در مقابل ویژگی‌های گفت‌وگو نیز با تقوا همخوانی دارد. خودآگاهی و مراقبت کردم از حرف خود و نتایجی که حرف به بار می‌آورد، عین تقواست. به طور کل گفت‌وگو یک روش برد ــ برد است.

صدرعاملی همچنین به همه حاضران در این نشست توصیه کرد که تلاش کنند تا آموزه‌ها و آموخته‌های تئوریک خود را در قالب پروژه‌هایی تعریف کرده و آنها را در عرصه عمل هم امتحان کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.