گزارش کارگاه پرورش راهنما 1403
مقدمه
کارگاه پرورش راهنمای گفتوگو، در سال 1403 در کانون گفتوگو برگزار شد. این کارگاه فرصتی برای گردهمایی افرادی بود که علاقه و دغدغهمندی به گفتوگو را در دل دارند و به دنبال یادگیری و توسعه مهارتهای خود در این زمینه هستند.
هدف کارگاه
هدف اصلی این کارگاه، پرورش تسهیلگرانی است که توانایی برقراری گفتوگوهای مؤثر را در خانهها، مدارس و جوامع مختلف داشته باشند. این تسهیلگران نه تنها قادر خواهند بود ارتباطات مثبت و سازنده ایجاد کنند، بلکه در مواقع بحران نیز میتوانند به تسهیل تعاملات و گفتوگوهای چالشبرانگیز کمک کنند.
ساختار و مدت زمان کارگاه
کارگاه پرورش راهنما با ساختاری جامع، در حدود 100 ساعت برگزار شد. این دوره در سه بخش تقسیمبندی شده بود:
- بخش اول:
پنجشنبه و جمعههای 21 و 22 تیر و 4 و 5 مرداد 1403 - بخش دوم:
پنجشنبه و جمعههای 8 و 9 و 22 و 23 شهریور 1403 - بخش سوم:
پنجشنبه و جمعههای 3 و 4 و 10 و 11 آبان 1403
این برنامه زمانبندی امکان یادگیری تدریجی، تمرین عملی و تعمیق مهارتهای شرکتکنندگان را فراهم کرد.
راهنماهای کارگاه
تسهیلگری این کارگاه بر عهده خانم ها هما هاشمی و مژده هنری، از راهنماهای با تجربۀ کانون گفتوگو بود. این دو نفر با بهرهگیری از دانش و تجربه خود، فضای آموزشی تعاملی و پویایی را برای شرکتکنندگان فراهم کردند. راهنماها تلاش کردند با ترکیب نظریه و عمل، شرکتکنندگان را به سمت کسب مهارتهای عملی تسهیلگری هدایت کنند.
کارگاه پرورش راهنمای گفتوگو نمونهای از تلاشهای هدفمند کانون گفتوگو برای ترویج فرهنگ تعامل و ارتباط سازنده در جامعه بود. این دوره به شرکتکنندگان کمک کرد تا علاوه بر یادگیری مفاهیم و مهارتهای اساسی، به عنوان سفیران گفتوگو در محیطهای مختلف عمل کنند و نقش مؤثری در ایجاد و تسهیل ارتباطات سازنده و مثبت ایفا نمایند.