شرکت کنندگان در سمینار سومین دور گفتوگو بین اسلام و بودیسم در بانکوک تایلند با انتشار بیانیهای اعلام کردند، رهبران مذاهب نقش اساسی در تقویت وگسترش صلح در سراسر جهان دارند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کانون گفتوگو به نقل از ایرنا، سمینار سومین دور گفتوگو بین اسلام و بودیسم دردانشگاه چولالانگ کورن و هتل میراث بانکوک برگزار شد.
این سمینار دو روزه ( ۲۴-۲۵ اسفند) با همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تایلند و همکاری و مشارکت دانشگاه چولالانگ کورن بانکوک، گروه مطالعات اسلامی، گروه وکلای مسلمان تایلند و گروه مسلمانان شیعه و اهل سنت تایلند «او پی اچ آر» برگزار شد.
در روز اول سمینار که با حضور نماینده وزیر فرهنگ تایلند، تعدادی از مانکهای (رهبران مذهبی بودایی) میانماری و سری لانکایی، استادان و نخبگان تایلندی و تعدادی از مسلمان شیعه و اهل سنت این کشور و همچنین اعضای هیات ایرانی برگزار شد، رئیس دانشگاه چولالانگ کورن و نماینده دفتر شیخ الاسلام تایلند (دفتر مذهبی امور مسلمانان تایلند) در اظهاراتی برگزاری این سمینار را عاملی درجهت گفتوگوی مشترک و نزدیکی هرچه بیشتر پیروان ادیان به یکدیگر دانستند.
سید جواد مظلومی نماینده دفترمقام معظم رهبری در حج، عبدالرحیم گواهی رئیس انجمن مطالعات ادیان جهان، خلیل قنبری عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم و مرتضی صبوری نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از ایران دراین سمینار دو روزه شرکت کردند.
شرکت کنندگان در بیانیه پایانی این سمینار اعلام کردند: رهبران مذهبی در سراسر جهان از پیروان خود بخواهند از اعمال خشونت و آزار و اذیت علیه پیروان ادیان دیگر جلوگیری کنند.
دربخشی از این بیانیه آمده است: مذاهب نقش مهمی در حل مسائل انساندوستانه در جوامع معاصر دارند، زیرا تمام آموزه های دینی بر مؤمنان تأکید می کنند تا اصول اخلاقی، آرامش، صلح و سخاوت نسبت به یکدیگر را حفظ کنند. اگر مؤمنان در هر دین به شدت به آموزههای خود پایبند باشند و از سوء تفاهمها اجتناب کنند، صلح پایدار خواهد بود.
شرکتکنندگان تاکید کردند: نه تنها پیروان اسلام و بودیسم بلکه همه مذاهب باید در گفتوگوی بین مذاهب شرکت کنند تا با همکاری یکدیگربرای صلح و همزیستی برنامهریزی کنند.
دراین بیانیه تاکید شده است: حقوق انسانی باید در تمام اعتقادات مذهبی ، سیاسی، اقتصادی، آموزشی و فرهنگی مورد احترام قرار گیرد.
شرکت کنندگان مسلمان و بودایی در این بیانیه تاکید کردند: افراط گرایی مذهبی که عمدتا ناشی از تفسیر نامناسب تعالیم دینی است محکوم شمرده میشود و برای مبارزه با افراط گرایی مذهبی، همکاری میان رهبران مذهبی برای ایجاد صلح و احترام به کرامت انسانی ضرورت دارد.
تاکید بر آموزههای واقعی ادیان مبنی بر دوری از افراط گرایی و خشونت و تقویت صلح و انسان دوستی ازدیگر بندهای این بیانیه بود.
شرکت کنندگان دربند دیگری از این بیانیه تاکید کردند: افراط گرایی و تفاسیر خشونت آمیزاز اسلام و بودیسم معتبر نیستند و توسط اکثریت رهبران مذهبی، علمای و پیروان این ادیان تایید نشده است. مشکل اصلی در هر زمینه مذهبی، تفسیر نادرست تعالیم و اصول دینی است.
در این سمینار تعدادی از شرکت کنندگان ایرانی و تایلندی با شرکت در یک میزگرد تخصصی مقالاتی در رابطه با همزیستی صلح آمیز ادیان ارائه کردند و به پرسشهای مختلف در این زمینه پاسخ داده شد. همچنین کارگاه مشترکی میان شرکت کنندگان مسلمان و بودایی دراین زمینه به صورت تخصصی برگزار شد.